Praktični napotki za udeležence Goricatlona v2

datum: 24.12.2013

kategorija: Novice

Dvig štartnih številk

Štartne številke s čipi bo mogoče dvigniti od 7:30 do 8:00 na stojnici ob startu Goricatlona na Kidričevi cesti v Novi Gorici (tik ob občinski stavbi). V izogib gneči prosimo tekmovalce, da se na stojnici javijo pravočasno. Vsak naslednji tekač počaka predhodnika na štartu/cilju ob polni uri in prevzame trak s štartno številko in čipom. Če ne pride do primopredaje štartne številke (recimo, da naslednji tekač zamuja) lahko prvi tekač odteče še nekaj krogov ali pa deponira štartno številko na stojnici organizatorja, kjer jo bo prevzel naslednji tekač. 

Varnost in zdravstvena oskrba

Vs udeležence prosimo, da so skrajno previdni pri teku, tako pri prečkanju ulic kot pri ostrih zavojih. Na vseh kritičnih mestih bodo postavljeni redarji, ki bodo zadrževali mimoidoče in pešce dokler tekači ne bodo odšli mimo. Na progi bodo tudi pohodniki in invalidi, ki se bodo držali desne strani, težave lahko nastopijo pri zožitvah, kjer bo treba biti še posebej previden. Zagotovljeno imamo tudi prvo pomoč. Kljub vsem ukrepom opozarjamo udeležence, da tečejo oz. hodijo na lastno odgovornost.

Pijača, prigrizki in preoblačenje

Za vse udeležence bodo na voljo topel čaj, voda, banane in keksi. Vse na stojnici Goricatlona ob startu/cilju. V avli mestne občine (neposredno ob trasi proge) bo na voljo tudi prostor za preoblačenje ter sanitarni prostori. Nekaj plastičnih WC-jev je postavljenih tudi ob progi (pri štartu/cilju).

Fotografije

Nekaj prostovoljcev zavoda Ažmurk bo spremljalo dogajanje skozi fotografski objektiv, posnet bo tudi kratek promocijski film. Fotografije bodo na voljo na spletni strani Goricatlona nekaj dni po zaključku prireditve.

Spremljanje rezultatov

Rezultati bodo sproti vidni na displeju v ciljnem prostoru, vsako uro bo napovedovalec prebral neuradne rezultate za vsako ekipo posebej.

Plačilo donacije

Vsi, ki boste donacijo poravnali v gotovini na kraju samem, boste dobili potrdilo o donaciji. Prosimo, da pripravite ustrezen znesek, plačilo se izvrši po opravljenem teku glede na število pretečenih krogov.

Parkiranje

V soboto 28.12. je parkiranje brezplačno na vseh parkirnih mestih v centru Nove Gorice – t.i. modrih conah. Svetujemo parkiranje za Mestno občino ali ob Kidričevi cesti. Vsi, ki boste prišli po 8h zjutraj, bodite pozorni na tekače in ne parkirajte tik ob pločnikih.

Podelitev pokPokalalov in zaključna prireditev

Oblikovali smo posebne pokale za prve tri uvrščene ekipe glede na število pretečenih krogov in glede na zbrana sredstva. Pokale bomo podelili na zaključni prireditvi malo po 20h, ko bodo znani končni rezultati.

 

Drugi dogodki v Novi Gorici in okolici

Tistega dne se bodo v Novi Gorici zvrstili številni dogodki: ob 18h bodo za najmlajše nastopili Čuki, ob 20h bo na velikem odru SNG plesni spektakel Dia Diasso Diasspora (www.sng-ng.si), kasneje pa bodo v prireditvenem šotoru Čuki nastopili še ob 21h.

 

 

Ta obvestila bomo sproti dopolnjevali - vabljeni k ogledu!

Izvedba: Ar©tur