Prvi Goricatlon uspel, zbranih preko 5000€ sredstev za VDC Nova Gorica

datum: 29.12.2013

kategorija: Novice

 Prvi Goricalton je zaznamovalo krasno vreme in še lepše vzdušje. Kljub začetniškim težavam smo organizatorji z malo sreče, nekaj improvizacije in veliko dobre volje vseh udeleženih uspešno speljali našo dvanajst urno prireditev. Na progi se je od 8h zjutraj do 8h zvečer zvrstilo preko 300 tekačev in pohodnikov, opravljenih je bilo točno 3070 krogov, kar znese nekaj manj kot 3000km.

Za VDC Nova Gorica je bilo zbranih 4.936€ donacij glede na pretečene kroge in še okoli 200€ s prodajo spominkov ter donacijami udeležencev in mimoidočih. Skupaj torej preko 5000€!

Najhitrejšim trem ekipam je pokale podelil župan Mestne občine Nova Gorica, Matej Arčon. Po podelitvi je sicer prišlo do spremembe, saj je zadnji tekač ekipe Osemindvajseti december pol ure pred zaključkom izgubil številko s čipom in tako merilnik ni štel zadnjih 10 opravljenih krogov. V soglasju z drugimi tekači in ob izjemnem Fair-play-u nagrajenih ekip smo upoštevali opravljene kroge in spremenili  vrstni red prvih treh ekip in sicer:

1. mesto - 183 krogov - ŠD Podnanos - K2 Sport

2. mesto - 169 krogov - Osemindvajseti december

3. mesto - 161 krogov - FORTeam

Valentina Pahor, Predsednica Rotary kluba Nova Gorica je podelila pokale ekipam, ki so zbrale največ sredstev. Ekipa Rotary klub Nova Gorica se je kot organizator izločila iz nagrajencev ter predala pokal za 3 mesto četrtouvrščeni ekipi Suvel Šport. Direktor sponzorja Suvel Šport, g. Marko Velikonja, je z veseljem sprejel pokal in povedal, da je to še večja motivacija njegove ekipe za naslednje leto.

1. mesto - 655€ - Arctur

2. mesto - 474€ - Xlab

3. mesto - 402€ - Suvel Šport

Organizator se zahvaljuje vsem udeležencem Goricatlona, še posebej številnim prostovoljcem, ki so kot redarji, spremljevalci ali drugače s svojo prizadevnostjo omogočili uspešno izvedbo tega dogodka!

 

Izvedba: Ar©tur