Novi rekordi na tretjem Goricatlonu

datum: 20.12.2015

kategorija: Novice

Letošnji Goricatlon je zaznamoval prečudovit sončni dan z nenavadno visokimi temperaturami za ta predbožični čas. Triintrideset ekip s preko 340 udeleženci je preteklo 3997 krogov, kar je več kot 300 krogov več kot lani. Ekipa ŠD Nanos je ponovno izboljšala svoj rekord, ki odslej znaša kar 191 krogov. Poseben rekord sta dosegli tudi ultramaratonki Aleksdandra Fortin (117 krogov) in Sonja Leskovar (102 kroga), ki sta tekli vseh 12 ur in poželi občudovanje vseh prisotnih.

Prve tri ekipe po pretečenih krogih so:

1. ŠD Nanos (191 krogov)

2.  28 December (177 krogov)

3: DLT Filipides (172 kroga)*

4. FORTeam (164 krogov)

* DLT Filipides se je kot organizator odrekel pokalu in ga športno prepustil četrtouvrščeni ekipi FORTeam.

 

Poleg športnih rezultatov pa je seveda najpomembnejši dobrodelni rezultat: zbrali smo preko 5.188€ za nakup kisikove postaje za  VDC Nova Gorica.

Prve tri ekipe po doniranih sredstvih so:

1. GEN-I (441€)

2. Deželna banka Slovenije (351€)

3. MIK Celje (304€) 

Treba je opozoriti, da so nekatere ekipe donirale več kot je bilo pretečenih krogov, vendar se v skladu s pravili Goricaltona šteje le število krogov, pomnoženih z donacijo na krog (1,2,3 ali 5€). Dodatna sredstva, ki jih je ekipa donirala, se bodo v končnih seznamih prikazala posebej.

Poleg ekipj je na Goricatlonu še veliko obiskovalcev doniralo po 10 ali več evrov - celoten seznam vseh donatorjev bo objavljen konec januarja, ko bo potekel zadnji rok za plačilo donacij in sponzorstev.

Uradni rezultati 3. Goricatlona

Vabimo vas, da si ogledate fotogalerijo z utrinki z letošnjega Goricatlona.

Na koncu bi se radi zahvalili vsem udeleženkam in udeležencem, vsem sponzorjem in donatorjem, še posebej pa številnim prostovoljcem, ki ste žrtvovali ure in dneve svojega časa za ta plemeniti namen.

Organizacijski odbor Goricatlona 

 

Izvedba: Ar©tur