Deveti Goricatlon v znamenju čudovitega vremena in pozitivne energije

datum: 18.12.2021

kategorija: Novice

Deveti Goricatlon je za nami. Zapomnili si ga bomo po čudovitem vremenu, dveh prizoriščih in enkratnem vzdušju. Namen smo dosegli in ga tudi presegli: za dobrodelni namen smo pritekli in prikolesarili preko 5500€, natančen znesek bo znan čez kak mesec, ko bodo ekipe svoje prispevke še zaokroževale navzgor. Za ta denar bomo varovancem Varstveno delovnega centra v Novi Gorici kupili prepotreben terapevtski pripomoček – posebno kolo, ki bo marsikomu pomagalo pri okrevanju po poškodbi glave ali hrbtenice.

Vsak udeleženec, in teh je bilo preko dvesto, je prejel rokavičke Goricatlon, tudi številni mimoidoči so prispevali donacije in bodrili športnike. Posebno pozornost je požel Anej Doplihar, parakolesar, ki je s svojo energijo in dobro voljo vsem prisotnim polepšal dan. In s preko 40 krogi po zahtevni trasi dokazal, da se da, če se hoče, premagati še tako težke ovire.

Goricatlon je zopet pokazal, da je prireditev za vse: vrhunske tekače, rekreativce, pohodnike in mamice z vozički. Pomembno je, da vsak prispeva svoj del, da posvetimo nekaj časa za druge, ki so manj srečni od nas. In to je bistvo Goricatlona.

Hvala vsem udeležencem, donatorjem in sponzorjem, še posebna hvala tudi številnim prostovoljcem, ki so poskrbeli, da je prireditev tekla varno, brez zapletov in v užitek vsem. Hvala!

Začasne rezultate si lahko ogledate tukaj:  https://protime.si/sl_si/dogodek/9-goricatlon/ 

 

Izvedba: Ar©tur